donderdag 1 maart 2018

Koud hé!





Februari was weeral voorbij gevlogen...

Als we flink gewerkt hebben doen we soms kei leuke individuele rekenspelletjes.


 
Tijdens de Creales hebben we de 'dot painting' techniek geleerd.
 
                           
 
           

 






 

 
Haske heeft haar onderzoek over 'het jaar' gedaan. Ze had er ook super leuke spelletjes bij verzonnen.


 
Luka heeft zijn project over 'de baby' gedaan. Het was super geslaagd en hij had zelfs zijn kleine neefje mee gebracht naar de klas om de kinderen aan aantal specifieke dingen van een baby/peuter te laten zien. 

 
We hebben gesport in de sporthal van Lille

 
Frauwke had ook een super interessant onderzoek gedaan over 'het biotoop'. Zoals gewoonlijk was ze weeral super creatief tijdens haar presentatie. 

 
De voorstelling van het onderzoek van Emma over 'de pubertijd' was zeer leerrijk, sommige kinderen begonnen dingen -die Emma vertelde-  te merken bij zichzelf . Emma had ook een zeer interessante gastspreker van het JAC laten komen om een leerrijke toelichting te geven over de pubertijd.

 
De leerlingen van groep 2 waren zeer geïnspireerd door het mini projectje rond dierenrechten. Emma had zelfs op eigen initiatief een brief geschreven naar Minister van dierenwelzijn Weyts om de dierenrechten in Vlaanderen aan te kaarten. Ze heeft antwoord gehad en haar initiatief is zelfs op de website en Facebook pagina van GAIA geplaatst!


 
Tijdens het Forum hebben we d ouders geïnformeerd over de dierenrechten. Al de kinderen van groep 2 zijn ambassadeurs van GAIA geworden.
 

 
Wij zijn met heel de school op uitstap naar de 'Old Farm' geweest waar we zeer veel geleerd hebben over het Western leven. Het was een koude maar leuke dag.
 
 
 
Bregje had een super leerrijk onderzoek gedaan over gezonde voeding en wat eerlijke handel is. Ze vertelde ook wat het verschil is tussen vegetariër en veganisme.
 
 
Het fantastische MOS-team had heeeel veel takken aangevoerd om de takkenwal rond ons natuurreservaatje op te hogen zodat de diertjes in alle rust kunnen ontwaken zonder al te veel gestoord te worden door de spelende kinderen. Zowel de ouders als de kinderen hebben goed geholpen. Dank u wel.


 

 
Het project van Alessia was zeer indrukwekkend.
Ze leerde ons wat ritme en muziek was. Wist je dat muziek ook gevoelens kan opwekken en dat er in de oertijd ook al muziek was.... Ze had zelfs voor een mysterie gast gezorgd op onderstaande foto kan je raden wie het is.
 
 
Een aaneenschakeling van klanken vormt een ritme. En ritme kan leiden tot muziek. Op onderstaand filmpje demonstreert Alessia the cup song.