woensdag 4 oktober 2017

Welkom bij GROEP 2

Beste ouders, hier is hij dan, de nieuwe blog van groep 2.
Zowel voor de leerlingen als voor de meester gaat het een bijzonder interessant jaar worden...
Laten deze reis samen aanvatten en er een schitterende jaar van maken.

Kijk hier het leuke filmpje van de eerste schooldag op de Freinetschool in Lille!


De eerste schooldag hebben we samen klas afspraken gemaakt, die ons gaan helpen om het klasgebeuren gemakkelijker te laten verlopen.

Ik had de klas verteld dat we een diorama gingen maken. Een diorama is een kijkdoos. Frauwke had tijdens het weekend een schitterend diorama gemaakt over haar vakantie in Frankrijk!
Ons eerste project, wordt een soort klasproject. Iedere leerling mag een lievelingsdier kiezen. Nadien moeten ze bewijzen tot welke klasse (zoogdier, reptiel, vis, vogel etc..) hun gekozen dier behoort. Ze moeten dit bewijzen met filmpjes, prenten of d.m.v  een presentatie. Nadien worden ze beoordeelt of hun voorstelling voldeed aan de voorwaarden die we op voorhand hadden afgesproken. Bijvoorbeeld: Was de spreker goed verstaanbaar, was hij/zij enthousiast, heeft hij/zij opmerkelijke wist je datjes verteld  etc... Nadien mogen de leerlingen werken aan hun diorama. Ook hier hebben we afspraken gemaakt rond de opbouw van het diorama. Hoe ziet het habitat van het dier er uit, wat eet het? Heeft het dier natuurlijke vijanden enz.. Al deze elementen moeten terug te vinden zijn in het diorama. Na het kamp moeten de leerlingen nog een waterverf schilderij maken over een detail van hun gekozen dier en een begeleidende tekst over de kwaliteiten van hun gekozen dier. Meer hierover in de volgende blog.
Een aantal van mijn vorige scholen hebben onze klas een leuk schooljaar gewenst. Een school uit de Dominicaanse Republiek en 2 scholen uit Tanzania. Als je goed luistert, hoor 'de Vlindertuin' in de filmpjes.




Tijdens het eerste forum hebben we een klas lied ten berde gebracht. Dit klaslied zal naarmate het jaar vordert langer en langer worden en uiteindelijk een supercool lied worden.


 


Stilletjes aan begint iedereen zich thuis te voelen in de klas.


Ik heb al in verschillende scholen gewerkt en de campus van de Vlindertuin is veruit de mooiste die ik al heb gezien.


Naar aanleiding van het mini projectje van Mirte, "Hoe komt het water uit de kraan?", hebben we aansluitend een bezoek gebracht aan Hydrodoe.


Tijdens de speeltijden mogen de kinderen kampen bouwen en/of wieleren op onze super groene  speelplaats.


Tijdens strapdag hebben we ons supergoed geamuseerd!



Wat een sportieve leerlingen! Tijdens de scholenveldloop in de Lilse Bergen hebben we onze beste (sport)beentjes voor gezet! Wij hebben alles gegeven!!!



Hier zijn al enkele voorbeelden van diorama's waaraan de leerlingen werken. 


Op het einde van de maand vieren we de jarigen van de afgelopen maand . Deze keer waren het Haske en Bregje. We hebben samen vinger koekjes gebakken, kronen en cadeautjes gemaakt.
 

Meester Lowie heeft een supercool kamplied gemaakt. Hij heeft het ons geleerd. We gaan het menig maal zingen op kamp !!!!